Jump to content


Photo

url_open has a strange behavior


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 elis-d

elis-d

    GMC Member

  • New Member
  • 2 posts
  • Version:GM:Studio

Posted 30 November 2015 - 06:32 PM

Excuse me but i don't understand this:

 when i use the function  url_open(http://yoyogames.com) for example, in my windows game, it open the default browser with the link http:/yoyogames.com and give me the error of bad address, because for some strange reason it write only one / after http:

And this is so for any address i write; it open urls without one / .

 

Why??

Has anyone else got the same problem?

 

I use  GM studio.

 

Thanks for the help.


  • 0

#2 GameGeisha

GameGeisha

    GameGeisha

  • GMC Member
  • 6565 posts
  • Version:GM:Studio

Posted 30 November 2015 - 06:33 PM

Upgrade your GMS to 1.4.1675.
 

Fix for url_open() on Windows converting // to / in some browsers and when not English language OS

 
GameGeisha


  • 0
Latest Releases:
  • GMLinear --- Matrix and vector math in one line!
  • GMAssert --- Debug invalid values and write quick unit tests with ease!
  • KameGMS --- Bring up TortoiseSVN and TortoiseGit dialogs from within the GMS IDE!
  • JSOnion v1.1 --- The stink-free way to handle JSON! (even deeply nested ones)

#3 elis-d

elis-d

    GMC Member

  • New Member
  • 2 posts
  • Version:GM:Studio

Posted 30 November 2015 - 06:49 PM

oh... I was going crazy for two days, hahhaha.

Thank you very much!


  • 0

#4 seanMombo

seanMombo

    GMC Member

  • GMC Member
  • 1790 posts
  • Version:GM:Studio

Posted 30 November 2015 - 07:07 PM

When I was coding some links for my html5 game, the gamemaker function open_url would open in a new window on some computers, with the _blank argument.

 

I ended up just writing the functions in javascript and importing them into gamemaker (still using _blank ). This made it open urls into a new tab instead of a new window. 

 

not sure why it happens, but its something to be aware of.


  • 0